SANAL SERGİ VE SİMÜLASYON

SİMÜLASYONLAR

NASA 3D Gök Cisimleri ve Uzay Araçları Modelleri

Solar System Exploration web sitesi, güneş sistemimizin robotik keşfinin gerçek zamanlı, yaşayan bir ansiklopedisidir. Güneş sistemimizdeki gezegenler, aylar, asteroitler, kuyruklu yıldızlar ve diğer her şey hakkında güvenilir, doğru, güncel bilgiler sunuyoruz. Ayrıca derin uzay araştırmalarının eksiksiz bir tarihsel kaydını da sağlıyoruz.

Bu sitedeki bilgiler ya doğrudan aktif görevlerde çalışan bilim insanları ve mühendislerden ya da NASA ve Avrupa Uzay Ajansı dahil olmak üzere küresel uzay ajanslarının Web Sitelerinden toplanmıştır . Ayrıca araştırma ve geliştirme merkezleri, ulusal ve uluslararası gözlemevleri, özel gözlemevleri ve aşağıdaki listede yer alan diğerleri tarafından sağlanan bilgilere de güveniyoruz.

NASA 3D Gök Cisimleri ve Uzay Araçları Modelleri İncelemek İçin —> TIKLA

PhET SİMÜLASYONLARI

PhET Simülayonları, Colorado Boulder Üniversitesi tarafından başlatılan ve geliştirilen bir projedir. “PhET”, “Physics Education Technology (Fizik Eğitim Teknolojisi) ‘nin baş harflerinden oluşturulan bir kısaltmadır ve bu ekip kendisini bu kısaltmayla tanıtmaktadır. PhET eğlenceli, interaktif, araştırma tabanlı fiziksel olgu benzetimlerini ücretsiz olarak sağlıyor. Biz araştırma tabanlı yaklaşımın -önceki araştırmalardaki bulguların ve kendi testimizin sonucunda ortaya çıkan bulguların birleştirilmesi- öğrencilerin gerçek yaşam olgusuyla temel bilim arasında bağlantı kurmasına, anlayışlarını derinleştimesine ve fizik dünyasını takdir etmesine katkı sağlamasını amaçlıyor. PhET simülasyonlarını çevrimiçi çalıştırabilir veya PhET web sitesinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Simülasyonlar etkileşimlidir, animasyonludur ve öğrencilerin keşif yoluyla öğrenmesi için oyun gibi ortamlar vardır.

PhET Simülasyonlarını incelemek için ——> TIKLAYIN

KHAN ACADEMY

Khan Academy, 2006 yılında eğitimci Salman Khan tarafından “herkese, her yerde, dünya standartlarında, bedelsiz eğitim” sloganıyla kurulmuş, kâr amacı gütmeyen bir eğitim kuruluşudur.Platform, internet üzerinden birçok farklı alan ve seviye için hazırlanan ders videoları, interaktif alıştırmalar ve testler ile bireysel öğrenme için oyunlaştırma mekanizmalarıyla desteklenen bir kütüphane ve aynı zamanda öğrencinin seviyesini tespit ederek yönlendirebilen, öğrenme verisini öğretmen ya da velilere raporlayabilen kişiselleştirilmiş bir eğitim aracı sunmaktadır. Khan Academy’nin yayınladığı tüm içerik dünya çapında herkesin kullanımına bedelsiz olarak açıktır.

Khan Academy, tamamen ücretsiz ve reklamsız eğitim içeriğiyle hem öğrenci, hem de öğretmenlere küresel salgın döneminde destek olmak ve örgün eğitime katkı amaçlanıyor. Khan Academy içerikleri Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan işbirliği kapsamında Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden de öğrenci ve öğretmenlerle buluşuyor. 

Khan Academy’ i incelemek için ——> TIKLAYIN

eduMedia

eduMedia’nın müfredatının uygun kaynaklarını evde veya sınıf-içi proje hazırlamak için kullanabilirsiniz. Öğrencilerin ilgisini çeker ve farklı öğrenme stillerini destekler. Öğretmenler; müfredata uygun dijital içerik ile öğrenci başarısını artırır.
Öğrenciler; sorgulayıcı-öğretim yöntemini kullanarak eğlenerek öğrenmeyi ve keşfeder.

eduMedia ‘ yı incelemek için —– > TIKLAYIN

GO – LAB

En büyük çevrimiçi laboratuvar koleksiyonunu bulun, etkileşimli sorgulama uygulamalarını deneyin, laboratuvarları ve uygulamaları Sorgulama Öğrenme Alanlarında birleştirin ve bunları öğrencileriniz ve meslektaşlarınızla paylaşın.

GO-LAB ı incelemek için —–> TIKLAYIN

JavaLab

JavaScript tarafından yazılmış ücretsiz etkileşimli bilim simülasyonu
Çeşitli doğal olayları simüle eder
Fizik, Kimya, Dünya, Astronomi, Biyoloji, Ölçüm, Matematik ile ilgili konuları içerir …
Eklenti eklemeye gerek yok
Mobil cihazlarda ve tabletlerde de mevcuttur

JavaLab incelemek için —–> TIKLAYIN

Interactive Learning & Design Lab

Ortaokul öğrencilerinin araştırmaları planlamak ve yürütmek için kullanabilecekleri birkaç dijital öğrenme ortamı geliştirdik. Tüm sanal simülasyonlarımız, öğrencilerin verileri toplamak ve yorumlamak için bağımsız değişkenleri sistematik olarak manipüle etmelerine, kanıtlar kullanarak iddialarda bulunmalarına ve bilim adamları ve mühendislere benzer şekillerde açıklamalar yazmalarına olanak tanır. Simülasyonlar ayrıca öğrencilerin bilim fikirlerini ve ilişkilerini inşa etmelerini desteklemek için idealleştirilmiş ortamlarda denemeler yapmak için görselleştirmeler ve fırsatlar sağlar. Çevrimiçi simülasyonlara gitmek için bağlantılar var.

Interactive Learning & Design Lab incelemek için —–> TIKLAYIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Translate »